Akva Filter Oy uuteen omistukseen

Laadukkaiden kotimaisten puhdasvesisuodatinten valmistaja, joutsalainen Akva Filter Oy siirtyi 17.2.2009 toteutetulla yrityskaupalla Tarja ja Tuomo Rajalan omistukseen. Menestyksekäs ja hyvämaineinen yhtiö saa tuoretta verta jatkokehitykseen. Suomen Yrityskaupat Oy toimi kaupan välittäjänä.

Akva Filter Oy on Suomen johtava koti- ja maatalouksien sekä pienempien vesilaitosten kotimaisten suodatinjärjestelmien toimittaja. Yhtiö on perustajansa Pentti Pynnösen innovaatioihin nojautuen kehittänyt luotettavan, varmatoimisen ja yksinkertaisen puhdasvesisuodatinten perheen. Yhtiö tunnetaan erinomaisesta laadustaan ja palveluhenkisyydestään.

Yrityskaupan myötä uudet omistajat tuovat yhtiöön sekä konepajateollisuuden että vesikemian lisäosaamista. Pentti Pynnönen ja toimitusjohtajana toiminut Asta Kaitamäki jatkavat yhtiön neuvonantajina, konsultoiden yhtiötä ja uusia yrittäjiä pitkän siirtymisajan puitteissa. Näin asiakaspalvelu, toimitusvarmuus ja tuoteosaamisen siirto varmistetaan. Yhtiö jatkaa toimintaansa Joutsassa entisin tuotantoresurssein.

Akva Filter Oy:n erinomaiset tuotteet ja hyvä maine ovat vahva pohja, jolta yhtiön kehitystä voidaan viedä eteenpäin ja markkinointia kasvattaa, sanoo yhtiön uusi toimitusjohtaja Tuomo Rajala. Yhtiö säilyy perhevetoisena, vaikka uusia tavoitteita varmaan asetetaankin aikaisempaa kunnianhimoisemmin.

Puhtaan talousveden tarve ei lopu talouslamankaan aikana, eikä pohjaveden laatu ole ainakaan paranemaan päin. Näistä lähtökohdista katsoen taloustilanteeseen nähden rohkea yrityskauppakaan ei ole riski jatkajalle. Meille, jo eläkeikään aikuistuneille yrittäjille, on mieluista siirtää hyvä yhtiö uusiin hyviin käsiin, toteaa Pentti Pynnönen.

Joutsassa 20. helmikuuta 2009

Suomen Yrityskaupat Oy Lahti

Lisätietoja:

Tuomo Rajala, toimitusjohtaja, Akva Filter Oy, 044 271 9227
Asta Kaitamäki, aikaisempi toimitusjohtaja, Akva Filter Oy, 014 883 521
Asko Viren, Suomen Yrityskaupat Lahti, 040 7630 343

AvainlippuTranSeoSYVLKetju.fiFirmakauppa.fi
I wish to be contacted

I wish to be contacted

Select location and leave your number or email address, and we'll contact you!

Yhteydenottopyyntö EN