Asko Virén vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntijaksi

Vuoden 2021 omistajanvaihdosasiantuntija on myrskyläläinen Asko Virén. Hän on toiminut Suomen Yrityskauppojen franchise-yrittäjänä Lahdessa vuodesta 2007 alkaen. Nimitys julkistettiin Omistajanvaihdoskonferenssissa, joka järjestettiin verkkototeutuksena, Ov-studiona.

– Virèn on toiminut puolitoista vuosikymmentä, yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten välittäjänä, mutta myös kouluttajana erityisesti Päijät-Hämeen ja Kymen alueilla, mutta myös valtakunnallisesti, palkinnon luovuttanut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa. Kunniakirjan olivat allekirjoittaneet toimitusjohtajat Pauli Heikkilä Finnverasta, Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitosta, Auli Hänninen Perheyritysten liitosta ja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä.

Valinnan teki Omistajanvaihdosfoorumi. Omistajanvaihdosasiantuntijan valinnalla halutaan kiinnittää huomiota omistajanvaihdosten eri muotoihin ja niiden kehittämiseen. Vuoden omistajanvaihdosasiantuntija nimettiin nyt yhdennentoista kerran.

Asko Virenillä on mittavat ansiot ja hän on erittäin kokenut yrityskauppojen ammattilainen. Hän on ollut alalla jo 23 vuotta. Askon yritys, Mionki Oy, täyttää ensi keväänä 20 vuotta. Lisäksi Asko on maatalousyrittäjä Myrskylässä. Hän on itsenäisesti välittänyt yli 70 yritystä ja ollut konsulttina ja arvonmäärittelijänä sadoissa yrityskaupoissa ja sukupolvenvaihdoksissa. Hän on välittänyt niin pieniä kuin isojakin kauppoja, niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Asko on koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti.

Asko oli yksityistämässä pääomarahastoja hallinnoivaa yhtiötä Sitralta avainhenkilöille, johon hän itse kuului. Syntyneestä Innofinance Oy:stä hän sittemmin irtaantui ja osti Siralta loput Sentio Invest Oy:n osakkeista.  Sentio ja Teknia Invest Oy:n yhdistyivät ja syntyi Sentica Partners Oy, mistä hän 2007 myi osuutensa. Sentican kohdeyhtiöt työllistivät tänä päivänä jo yli 7 000 työntekijää ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli yli 900 miljoonaa euroa.

Asko on ollut aktiivisesti edistämässä yrittäjien osaamista ja tietoisuutta omistajanvaihdoksista. Hän on toiminut useiden vuosien ajan Kouvolan elinkeinoyhtiön Kinnon sopimussuhteisena omistajanvaihdosvalmentajana. Kouvolan lisäksi hän on vuosia tehnyt yhteistyötä Lahden elinkeinoyhtiö Ladecin, Hyvinkään Yritysvoimalan, Kotkan seudun kehitysyhtiö Cursorin sekä Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintran kanssa. Asko on toiminut kouluttajana Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämissä omistajanvaihdostapaamissa ja ammattioppilaitosten koulutusohjelmissa.

Hän on ollut lisäksi aktiivisena taustavaikuttajana erilaisissa hankkeissa ja alan kehityksessä. Hän on ollut SYVL ry:n toiminnan tarkastajana vuosia ja aktiivisena jäsenenä jo 13 vuotta. Asko on mukana noin 20 yrityksen hallituksessa. Hän on myös Hämeen Kauppakamarin jäsen.

Vuoden omistajanvaihdosasiantuntijan nimeämisellä annetaan tunnustus tekijälle merkittävästä työstä omistajanvaihdosten edistämisessä. Nimeämisellä halutaan tähdentää sitä, että yrityskauppoihin ja sukupolvenvaihdoksiin on olemassa erikoistuneita ammattilaisia, joihin on viisasta tukeutua.

Nimeämisellä halutaan lisätä tietoisuutta siitä, että yritysmarkkinat ovat olemassa ja niiden kehittymistä erityisesti mikroyritysten keskuudessa on hyvä edistää. Toiminnassa olevien yritysten jatkuvuus on syytä varmistaa, jotta osaamista ja omaisuutta ei haaskata.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Mika Haavisto
Suomen Yrittäjät
p. 050 550 1993
[email protected]

Asko Virén
Suomen Yrityskaupat
p. 040 7630 343
[email protected]

Omistajanvaihdosfoorumia hallinnoi Suomen Yrittäjät ja sen ohjausryhmää johtaa Elinkeinoelämän keskusliitto. Sen jäseniä ovat työ- ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, Perheyritysten liitto, Finnvera, Business Finland, Finnvera, Nordea, Suomen Yrityskaupat, Suomen Yritysvälittäjäin ja omistajanvaihdosasiantuntijain liitto, Suomen Uusyrityskeskukset, Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt, Suomen Yrityskummit, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan-Lahden Teknillinen Yliopisto ja Oulun Yliopisto. Omistajanvaihdosfoorumi on avoinna myös muille asian edistämisestä kiinnostuneille tahoille.

AvainlippuTranSeoSYVLKetju.fiFirmakauppa.fi
I wish to be contacted

I wish to be contacted

Select location and leave your number or email address, and we'll contact you!

Yhteydenottopyyntö EN