Liminkalainen LVI urakointiyritys Reijo Mällinen Oy saa uuden omistajan yhtiön sisältä.

Liminkalainen LVI urakointiyritys Reijo Mällinen Oy saa uuden omistajan yhtiön sisältä. Tapio Kärki osti yrityksen osakekannan 9.4.2020. Tehdyllä kaupalla varmistetaan työpaikat ja yrityksen toiminnan jatkuminen.

Kaikki yritykset vaihtavat omistajaa joskus.

Reijo Mällinen on aloittanut putkitöiden tekemisen vuonna 1965. 1976 hän alkoi tehdä töitä yrittäjänä. Yritys on viime vuosina pääsääntöisesti LVI urakoinut uusia kerrostalokohteita Oulun alueella ja tehnyt tilaustöitä mm. Limingassa, missä yrityksen kotipaikka on. 
Vaikka into töihin kyllä Reijolla löytyy, alkaa isännän askel vähän lyhentyä ja iän mukaan voisi jo alkaa eläkkeestä nauttimaan. Näin tuli eteen ajatukset, miten yrityksen toiminta saataisiin jatkumaan ja voisiko sen myydä. Yhtenä huhtikuisena iltana keitettiin kahvit ja Suomen Yrityskauppojen välittäjä Aki Keisun kanssa ruvettiin pohtimaan asiaa. Reijoa ei oikein haluttanut antaa omaa yritystään myyntiin. Aivan kuin olisi outoa antaa se vieraan käsiin. Todettiin, että puhutetaan oma porukka ensin. Tutkittiin rahoitusmahdollisuuksia ja pohdittiin kaupan rakennetta. Reijo Mällinen: ” Tuntuuhan se mukavalta, kun saatiin yritykselle tie eteenpäin. Koko työporukka on pitkää ollut hommissa ja olisi ollut ikävä pistää pillit pussiin. Kiitoksia kaikille kenen kanssa on saanut näissä hommissa tavata.” 
Yritys jatkaa toimintaa samoin kuten ennenkin.

Yrityksen omistus siirtyy 30.4.2020 tutulle miehelle. Tapio Kärki tuntee yrityksen läpikotaisin. Hän on työskennellyt yrityksessä vuodesta 2017. Työporukkakin oli tiedostanut Reijon iän ja miettinyt, mitenhän tässä hommat jatkuvat. Tapio kysyi, miten työkaverit suhtautuisivat, jos hän ostaisi yrityksen. Tapio Kärki: ”Porukka tykkäsi asiasta kovasti ja lupasivat jatkaa ja tukea hankkeessa. Hyvä mahdollisuus lähteä yrittäjäksi, kun tietää yrityksen toiminnan ja tuntee tämän porukan.” Yritys jatkaa toimintaansa samalla luotettavalla tavalla kuin tähänkin asti. Leena ja Reijo asuvat samassa pihapiirissä kuin yrityksen tilat sijaitsevat. Tapio pääsee siirtymään uuteen tehtäväänsä toimitusjohtajaksi oman toimensa ohella hyvällä avulla. Myyjät ovat sitoutuneet auttamaan ja opastamaan kaikissa vastaantulevissa asioissa. Kaupalla ei ole vaikutusta työsuhteisiin.
Rahoitusmarkkina toimii koronasta huolimatta.

Yrityskaupan rahoitukselle oli Finnveran ja Nordean kanssa osoitettu vihreää valoa, ennen kuin koronakriisi iski kunnolla päälle. Limingan kunnassa on ilmainen neuvontapalvelu yrittäjille. Kaj Sartorisio laati yhdessä myyjien ja ostajan kanssa yritykselle taloussuunnitelman, joka auttoi Tapiota sisäistämään, miten raha yrityksen sisällä liikkuu. Tämän taloussuunnitelman kanssa oli Tapion helppo mennä keskustelemaan pankin kanssa. Kaupan ehdoista sovittiin ja esisopimus tehtiin. Laitettiin verottajalle hakemus ennakkoratkaisuun. Tässä vaiheessa uutiset täyttyvät koronasta ja liikkumista alettiin rajoittamaan. Yritykset pyysivät apuun pankkeja, kuntia ja valtiota. Finnvera valjastettiin asiaan ja Nordea oli ensimmäisten joukossa ilmoittamassa asiakkailleen, että nämä voisivat pyytää lyhennysvapaata. Oli ilmiselvää, että rahoittajien puhelimet ja sähköpostit toisivat valtavan kiireen ja rahaa painuisi yrityskenttään ennätysvauhtia. Aki Keisu: ”Saatiin huomata, että rahoitus järjestyi normaalisti koronasta huolimatta ja Finnvera sekä Nordea ansaitsevat kiitoksen erittäin hyvin hoidetusta asiasta.
Lisätiedot:
Tapio Kärki
044 336 2443
Reijo Mällinen
040 068 4630
AvainlippuTranSeoSYVLKetju.fiFirmakauppa.fi
I wish to be contacted

I wish to be contacted

Select location and leave your number or email address, and we'll contact you!

Yhteydenottopyyntö EN