RE/MAX Commercia Mundi Oy LKV ja Suomen Yrityskaupat aloittavat yhteistyön

Suomen johtavat yrityskauppojen asiantuntijat yhdistävät voimansa ja tarjoavat entistä laajempaa palvelua asiakkailleen.

RE/MAX Commercia Mundi Oy LKV ja Suomen Yrityskaupat Oy aloittavat yhteistyön tammikuun 2020 lopulla. Yhteistyö mahdollistaa joustavat ratkaisut yritys- tai toimitilakauppoihin valtakunnallisesti. Tarkoituksena on hyödyntää molempien toimijoiden parhaat osaamiset, työkalut sekä verkostot.  

”Commercia Mundi Oy LKV:llä on vahva osaaminen toimitilojen arvioinnista ja myynnistä sekä työkalut ja verkostot tähän. Olemme asiantuntijoita erityisesti palvelualan liiketoimintojen omistajanvaihdostilanteista. Ravintola- ja matkailuala ovat vahvasti painottuneet toiminnassamme ja osaamisessamme”, Commercia Mundi Oy LKV:n toimitusjohtaja Mari Kärkkäinen ja hallituksen puheenjohtaja Nina Brandenburg toteavat.

Suomen Yrityskaupat on alan suurin toimija Pohjoismaissa, todennäköisesti myös koko Euroopassa.

”Suomen Yrityskaupat Oy:n omistamien kauppapaikkojen kautta on myynnissä noin 1 100 yritystä eli lähes puolet kaikista Suomessa julkisesti myynnissä olevista yrityksistä.  Ostajia rekisterissämme on noin 24 000. Toimimme Suomessa, Virossa ja Espanjassa 14 konttorin ja 25 henkilön voimin”, toimitusjohtaja Juha Rantanen kertoo.

Alan ainoana toimijana Suomen Yrityskaupat Oy on digitalisoinut yrityskaupan asiantehtävät. Tämä mahdollistaa välittäjille monikertaisen määrän kohteiden hallintaa muihin verrattuna. Pankkien ja muiden rahoittajien kanssa yhdessä toteutettujen arvomääritysohjelmien avulla voidaan tehdä realistisia arvonmäärityksiä seitsemällä eri kielellä.

Yhteistyösopimuksen myötä kumpikin yritys säilyttää itsenäisyytensä. Commercia Mundi Oy LKV on itsenäinen yritys, joka toimii RE/MAX Commercial -brändin alla. Suomen Yrityskaupat on puolestaan kotimainen brändi ja franchising-ketju. Yritykset ovat lähtökohtaisesti kilpailijoita, mutta työnjaosta ja yhteistyöstä katsotaan koituvat hyötyjä kilpailuasetelmaa enemmän.

Yhteistyöyritykset ohjaavat asiakkaita toisilleen ristiin: tuotantoalojen liiketoimintoja Suomen Yrityskaupat Oy:lle sekä toimitiloja ja palvelualoja Commercia Mundi Oy LKV:lle. Tavoitteena yhteistyökuviossa on myös kansainvälinen laajentuminen.

Miksi ajankohta on sopiva yhteistyölle?

”Kun asiakasmäärät ovat kasvaneet riittävän suuriksi, on mahdollisuus erikoistua. Erikoituneet osaajat voivat muodostaa yhdessä laadukkaampia palvelukokonaisuuksia. Toimiala myös kasvaa ja omistajanvaihdokset arkipäiväistyvät suomalaisessa pk-yrityskentässä.  Yritysten omistusajat lyhenevät, kierto nopeutuu ja omistajanvaihdokset kytkeytyvät yhä enemmän yrityksen kasvuun. Tällöin tarvitaan kasvua tukevia omistajanvaihdospaljuja, jollainen nyt saadaan yhteistyöllä aikaan”, Juha Rantanen analysoi.

”Suomessa on hyvin hajanainen palvelukenttä toimitila- ja yritysvälityksessä eikä alaa hallita lainsäädännöllä. Näin palvelun taso vaihtelee eikä liiketoimintojen ja toimitilojen löydettävyys ole paras mahdollinen asiakkaan kannalta. Näihin asioihin haemme nyt muutosta”, Mari Kärkkäinen ja Nina Brandenburg täydentävät.’’

Yhteistyön mahdollistavan ohjelmiston toimittaa Deston Oy.

Lisätiedot ja haastattelut:

Toimitusjohtaja Mari Kärkkäinen
Commercia Mundi Oy LKV, RE/MAX Commercial
+358 40 596 77 41
[email protected]
 
Hallituksen puheenjohtaja Nina Brandenburg
Commercia Mundi Oy LKV, RE/MAX Commercial,
+358 40 640 4034
[email protected]

Toimitusjohtaja Juha Rantanen
Suomen Yrityskaupat Oy
+358 50 5445081
[email protected]

Tekninen johtaja Niko Nieminen
Deston Oy
+ 358 40 8339496
[email protected]

**********************************************************************

Suomessa ensimmäinen RE/MAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä RE/MAXilla on lähes 400 välittäjää 25:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa. Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse sitten asunnon tai toimitilan myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta.
RE/MAX toimii globaalisti 45 vuoden kokemuksella 100 maassa yli 7500 toimiston ja yli 120 000 välittäjän vahvuudella. RE/MAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. RE/MAX Commercial brändin alla on tehty vuosia merkittävässä mittakaavassa toimitilavälitystä maailmanlaajuisesti. RE/MAX Commercial auttaa saamaan yrityksestä tai toimitilasta parhaan markkinahinnan tai ostamaan valmiin liiketoiminnan.

Suomen Yrityskaupat on Suomen suurin ja tunnetuin yritysvälittäjä. Yrityksen omistajanvaihdos, arvonmääritys, yritysjärjestelyt ja sukupolvenvaihdos ovat parasta osaamisaluettamme yli 2000 tapauksen kokemuksella. Kun etsit luotettavaa kumppania yrityskaupoillesi, olet ostamassa tai myymässä yritystäsi, olemme etsimäsi kumppani. Yritysvälittäjämme palvelevat sinua valtakunnallisesti. Aluekonttorit löytyvät seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Turku, Tampere, Lahti, Vaasa, Seinäjoki, Jyväskylä, Joensuu, Salo, Porvoo, Rovaniemi ja Oulu sekä ulkomailla Virosta ja Espanjasta.

Deston Oy on vuonna 2004 perustettu viiden henkilön turkulainen ohjelmistotalo, joka luo räätälöityjä yritysohjelmistoja kassajärjestelmistä verkkokauppoihin. Yritys on rakentanut muun muassa Suomen Yrityskauppojen digitaaliset yritysvälitystyökalut.

AvainlippuTranSeoSYVLKetju.fiFirmakauppa.fi
I wish to be contacted

I wish to be contacted

Select location and leave your number or email address, and we'll contact you!

Yhteydenottopyyntö EN