Sähkö-Alilalle uusi omistaja

Flowplus Oy täydentää maantieteellistä peittoaan kotkalaisen Sähkö-Alilan ostolla.

Sähkö-Alila myytiin 30.4.2013 solmitulla kaupalla Flowplus Oy:lle, jonka omistavat Flowplus Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Piippo sekä Teknoventure Management Oy:n ja Wedeco Management Oy:n hallinnoimat rahastot. Sähkö-Alilan toimitusjohtajana aloittaa kaupan jälkeen Jarmo Piippo.  Kaupan järjestelyistä vastasi Suomen Yrityskaupat.

Solmittu kauppa tuo lisää resursseja ja avaa Flowplus Oy:lle mahdollisuuden täydentää maantieteellistä peittoaan Kaakkois-Suomen alueelle. Sähkö-Alilan ydinliiketoiminta, sähkömoottoreiden käämintä, huolto ja myynti sekä pumppujen huolto tukee Flowplus -ketjun ennakoivan kunnossapidon ja etenkin optimoivan kunnossapidon markkinointia uusille asiakasryhmille. Tavoitteena on kasvattaa merkittävä merkkiriippumaton pumppuhuoltoketju koko Suomen kattavaksi. Noin 1 M€ liikevaihdolla 10 henkilöä työllistävän Sähkö-Alilan oston jälkeen Flowplus-konsernin henkilökunnan määrä on 33 ja liikevaihto n. 5 m€.

”Yli 20 % sähköenergiasta, joka kulutetaan sähkömoottoreissa, käytetään pumppaukseen. Tästä pumppauksessa käytetystä energiasta on mahdollisuus säästää jopa 50 % erilaisilla laite- ja säätötaparatkaisuilla. Normaalin korjaavan ja ennakoiva huollon lisäksi nk. optimoiva huolto tuo asiakkaalle taloudellisen hyödyn säästyneinä korjaus- ja energiakustannuksina”,  kertoo toimitusjohtaja Jarmo Piippo Flowplus Oy:stä.

Teknoventure Management Oy ja Wedeco Management Oy ovat suomalaisia pääomasijoitusyhtiöitä ja kuuluvat Noweco Partners -konserniin. Noweco Partners -konserni keskittyy pk-yritysten yritysjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Konserni hallinnoi yhteensä noin 90 M€:n rahastoja ja nykyisin sillä on salkuissaan kaikkiaan 34 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 350 miljoonaa euroa. Ne työllistävät kaikkiaan noin 2 800 ihmistä.

Sähkö-Alila Oy on 1977 perustettu yhtiö. Liesi- ja sähkökoneiden huollolla aloittanut yritys on nykyisin keskittynyt sähkömoottoreiden ja pumppujen huoltoon ja korjauksiin. Yhtiön omat toimitilat sijaitsevat Kotkan Marttilassa. Yhtiössä työskentelee 10 henkilöä.

Suomen Yrityskaupat on Suomen suurin pk-yritysten omistajanvaihdoksiin erikoistunut täyden palvelun yritys. Ketjun toimipisteitä on Turussa, Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Oulussa. Laajan asiakasverkostonsa avulla Suomen Yrityskaupat on luonut maan suurimman omistajanvaihdosten markkinapaikan, jossa ostaja ja myyjä löytävät toisensa.

AvainlippuTranSeoSYVLKetju.fiFirmakauppa.fi
I wish to be contacted

I wish to be contacted

Select location and leave your number or email address, and we'll contact you!

Yhteydenottopyyntö EN