Suomen Yrityskaupat on asiantuntijasi
kaikissa yrityskauppa-asioissa

Asiantuntijapalvelut

 

Tutustu laajaan palveluvalikoimaamme ja niiden edullisiin hintoihin näillä välilehdillä.

1. YRITYSKAUPAN VÄLITYS

Suomen Yrityskaupoilta saat parasta palvelua yrityksesi myyntiin. Olemme olleet mukana jo yli 2 000 omistajanvaihdoksessa, joten olemme Suomen ylivoimaisesti käytetyin asiantuntija yrityskaupoissa.  Yrityksesi myyntiin meillä on tarjota alan edullisin, tehokkain ja laajin palvelukokonaisuus, joka on räätälöity erikseen pienien ja isompien yritysten tarpeisiin sopivaksi. 

Tyypillinen välitystoimeksianto sisältää kaikki yrityskauppaan tarvittavat toimenpiteet kuten  arvonmäärityksen, markkinointimateriaalin, salassapitosopimuksen, ostajan profiloinnin, ostajan etsinnän,  ostajan valikoinnin, markkinoinnin, neuvottelut, ostajan rahoituksen neuvonnan, kauppakirjat ja kauppasummien maksujen valvonnan. Kaikki tarvittava siis yhdessä paketissa ja yhdeltä luukulta. Kokonaiskustannus yrityksen välityksestä on keskimäärin noin 5 % kauppahinnasta. Alustava neuvonnta on maksutonta.

Tiesitkö, että vain Suomen Yrityskaupoilla on valtakunnalliset yhteistyösopimukset yrityskauppojen rahoittamisesta suurimpien pankkien kanssa  ja että meillä on Suomen suurin ostajarekisteri, jossa on yli 20 000 yritysostosta kiinnostunutta tahoa? Lisäksi ainoastaan Suomen Yrityskaupoilla on koko valtakunnan kattava myyntiverkosto sekä yhteistyökumppaneita kaikkialla maailmassa. 

Meillä on tarjota sinulle kaikki, mitä yrityskaupassa tarvitset.

Ota yhteyttä lähimpään asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net   

3. SUKUPOLVENVAIHDOS

Kun omistajanvaihdos on tarkoitus tehdä perhepiirissä, kannattaa heti olla yhteydessä sukupolvenvaihdoksiin erikoistuneisiin asiantuntijoihimme. Lähetä luottamuksellinen yhteydenottopyyntö osoitteeseen info@yrityskaupat.net , niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Asiantuntijamme käy kanssasi ensin alustavan keskustelun ja selvittää, mikä on lähtötilanteesi ja mahdollinen avuntarpeesi. Tämä keskustelu on ilmaista. Keskustelun perusteella hän esittää sopivimmat toimenpiteet, niiden aikataulut ja kustannukset. Toimenpiteitä sukupolvenvaihdoksessa ovat mm. eri toteutustapojen kartoitus, sopimukset, verotuksen selvittäminen, kauppahinnan määrittely, rahoituskysymykset, eläkejärjestelyt jne. Saatat tarvita näitä kaikkia tai vain jotakin niistä. 

Kun palvelu on mitoitettu vastaamaan juuri sinun tarpeitasi, se on myös edullisinta. Palvelujen kustannukset riippuvat tehtävän työn määrästä ja vaihtelevat tavallisesti 500–3000 euron (+alv) välillä.

Meillä on tarjota sinulle kaikki, mitä sukupolvenvaihdoksessasi tarvitset. Ota yhteyttä lähimpään asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net   

Katso lisää Sukupolvenvaihdos

2. OSTOTOIMEKSIANTO

Vuosittain kontaktoimme yli tuhatta myyntiaikeessa olevaa yritystä. Näistä noin joka kymmenes on ominaisuuksiltaan sellainen, että se valikoituu myyntiprosessiimme heti. Moni kypsyy myytäväksi myöhemmin, ja suuri joukko on valitettavasti sellaisia, ettei myynti ole realistinen vaihtoehto.

Jos olet kiinnostunut ostamaan yrityksen, voimme etsiä sen puolestasi.  Ostotoimeksiannon avulla aikasi ei mene hukkaan ja ostettava kohde löytyy tehokkaasti ja luotettavasti jopa niin, että identiteettisi pysyy salassa. Kaikki turha työ jää pois ja voit hakuprosessin aikana keskittyä omiin liiketoimintoihisi. Ostotoimeksiannon tehtyäsi etsimme koko organisaatiomme voimalla määrittelemääsi kohdetta ja työstämme kohteesta tiedot päätöksen tekosi tueksi. Kokonaiskustannus sopivan kohteen löytymisestä kaupasta on keskimäärin noin 5 % kauppahinnasta.

Meillä on tarjota sinulle kaikki, mitä yrityskaupassa tarvitset. Ota yhteyttä lähimpään asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net  ja kysy lisää edullisista ostotoimeksiantopalveluistamme. 

6. NEUVONTA

Alustava neuvonta on ilmaista, minkä vuoksi hinta ei ole kynnys lähestyä asiantuntijaamme. Asiantuntijamme ovat kokeneita alan ammattilaisia, joten ongelmasi saattaa ratketa jo alustavassa neuvonnassa. Asiantuntijamme myös tietävät kenen puoleen kääntyä, mikäli ongelmasi ei ole heidän erikoisalaansa. Laskutamme palveluistamme vain kirjallisten sopimusten perusteella. Hinnat ja työt sovitaan aina kirjallisesti ennen niihin ryhtymistä, eli yllätyskuluista ei ole pelkoa.

Kysy neuvoja lähimmältä asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net   

4. ARVONMÄÄRITYKSET

Ilman asiantuntijan tekemää arvonmääritystä yrityskauppoja ei nykyään juurikaan tehdä. Yrityskaupan vaikeimpia asioita on arvon määrittäminen realistisesti. Meillä on useita edullisia arvonmääritystuotteita, joista varmasti löytyy juuri sinun tarpeisiisi sopiva. 

Suomen Yrityskaupat on systemaattisesti kehittänyt pk-yritysten arvonmäärityksiä vuodesta 1997 lähtien maamme huippuanalyytikkojen kanssa. Asiantuntijamme arvioivat yrityksen realistista arvoa parhaimmilla välineillä ja vankalla käytännön kokemuksella. Arvoihimme luottavat kaikki kaupan osapuolet rahoittajia ja vakuutusyhtiötä myöten.

Kysy sinun tarpeisiisi sopivinta arvonmääritystä lähimmältä  asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net  

Tutustu tuotteisiimme: 

http://www.yrityskaupat.net/gfx/hintaarvio_esite.jpg 

http://www.yrityskaupat.net/gfx/arvonmaaritys_esite.jpg

Tarvitseko apua arvonmääritykseen?  Arvonmääritys yrityskaupassa -kirja on käytännön elämään pohjautuva selväsanainen perusteos kaikille yrityskaupasta kiinnostuneille tai jopa tahtomattaan sen kanssa tekemisiin joutuneille. Kirja on helppolukuinen ja varmasti kannattava sijoitus kaikille yrityskaupan osapuolille. Kirjan on kustantanut Suomen Yrittäjien Sypoint Oy ja sen on kirjoittanut Suomen Yrityskaupat Oy:n toimitusjohtaja Juha Rantanen.

Kirjan esittely ja tilaukset tästä: http://www.yrittajat.fi/fi-FI/tutustu_kirjallisuuteen/arvonmaaritys-yrityskaupassa/

 

5 KAUPPASOPIMUKSET

Jos ostaja ja myyjä ovat jo löytäneet toisensa, tarvitaan tavallisesti kauppasopimuksen laatimiseen kokenut yrityskaupan ammattilainen. Sopimusten hinnat vaihtelevat noin 500 eurosta muutamiin tuhansiin euroihin riippuen sopimuksen laajuudesta.  Monesti yrityskaupassa sopimukset eivät rajoitu vain kauppakirjoihin vaan lisäksi tarvitaan esimerkiksi vuokrasopimuksia ja osakassopimuksia. Näiden lisäksi meiltä saat

 • aiesopimukset  
 • esisopimukset
 • liiketoiminnan kauppakirjat
 • osakeyhtiön tai yhtiöosuuksien kauppakirjat
 • yhteistyösopimukset
 • siirtymäajan sopimukset
 • konsultointisopimukset
 • rahoitussopimukset
 • kilpailukieltosopimukset
 • salassapitosopimukset
 • franchising-sopimukset

Kysy tarjousta sopimusten teosta lähimmältä asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net  


7. YRITYSJÄRJESTELYT

Yrityskaupat tehdään hyvin usein liiketoiminta- ja kalustokauppoina. Näihin tilanteisiin liittyy yhtä usein ostavan yrityksen perustaminen ja toisen yrityksen alasajo tavalla tai toisella. Varakkaiden yhtiöiden myyntiä edeltävät useimmiten erilaiset yritysjärjestelyt kuten kiinteistöjen erottaminen omaksi yhtiökseen myyntikohteesta.

Apua yritysjärjestelyihin saat lähimmältä asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net  

 

8. VEROKONSULTOINTI

Huolelliseen yrityskauppaan tai sukupolvenvaihdokseen kuuluu asiantuntijan laatima verosuunnittelu. Toisinaan tuleva verokohtelu on ilmiselvää eikä mitään erillistä konsultointia tarvita. Verosuunnittelu, silloin kun sitä tarvitaan, tehdään aina omana tilaustyönä, koska sen vaatima työmäärä on varsin tapauskohtaista.

Tavallisimmin verotukseen liittyvät palvelumme maksavat 500–3000 euroa (+ alv). Summiin eivät sisälly mahdolliset viranomaisten perimät maksut. Asiantuntijaa kannattaa käyttää silloinkin, kun verottajalta haetaan toimenpiteille ennakkopäätöstä ikävien yllätysten välttämiseksi. Päätökset sitovat verottajaa, jos hakemukseen on annettu riittävät ja oikeat tiedot ja toimenpiteet toteutetaan annettujen tietojen mukaisina. 

Kysy lisätietoja lähimmältä asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net      

Katso lisää Yrityskaupan verotuksesta

9. APUA NEUVOTTELUIHIN

Tiettävästi suurin osa epäonnistuneista omistajanvaihdoksista on tehty tee se itse -periaatteella, ilman ulkopuolista asiantuntijaa. Omistajanvaihdoksissa mikään ei voita käytännön kokemusta. Lukuisia yrityskauppoja rakentanut ammattilainen löytää oikeat ratkaisut varmasti nopeammin kuin kokemattomat osapuolet.

Yritysvälitäjämme osaa selvittää vaikeat käsitteet ja monivaiheiset ratkaisut. Kauppa on hyvä tehdä, kun molemmilla osapuolilla on täysi varmuus ja ymmärrys siitä, mitä tulee tapahtumaan.

Ammattilaisen käyttö kauppaprosessissa nopeuttaa kauppaa ja tekee siitä turvallista. Jälkikäteen hinnan sovittelut oikeusteitse tai kauppojen purkamiset ovat varsin kalliita verrattuna ammattitaidon hyödyntämiseen käyttöön jo kaupanteon yhteydessä.

Olemme olleet mukana jo yli 2000 omistajanvaihdoksessa. Kaikista näistä kertynyt kokemus on käytettävissäsi elämäsi kenties suurimmassa ja tärkeimmässä kaupassa.

Pyydä apua neuvotteluihin lähimmältä asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net  

10. KOHDESELVITYKSET (DD)

Yhtä lailla ostajalle kuin myyjälle on tavallisesti yllätys kuinka monisäikeinen prosessi omistajanvaihdos on. Koska prosessi on vieras, ei osata kysyä oikeita asioita.

Asiantuntijamme avustuksella tai toimesta yrityksestä voidaan tehdä riittävä selvitys (due diligence), jossa yrityksen asiakirjamateriaali kootaan ja materiaalin merkitystä arvioidaan.

Tämän kartoituksen turvin erityisesti ostajalle selviää, mitä hän on ostamassa. Tämä kartoitustyö vaihtelee suppeasta hyvinkin laajaan, ja sen painotukset talousasioista juridisiin. Asiantuntijamme kanssa voit keskustella, minkälaajuinen selvitys on riittävä sinun tapauksessasi.

Valistuneet myyjät teettävät kartoituksen ostajan puolesta jo ennen myyntiä. Kartoitus on tehty kaikista Suomen Yrityskauppojen kautta myynnissä olevista kohteista.

Ota yhteyttä lähimpään asiantuntijaamme jo tänään soittamalla numeroon 010 2864 000 tai lähettämällä sähköpostia osoitteseen info@yrityskaupat.net   

11. KOULUTUS

Asiantuntijamme toimivat kouluttajina yli 50 koulutustilaisuudessa vuosittain. Koulutusten aiheet käsittelevät kaikkia yrityskaupan osa-alueita arvonmäärityksestä verotukseen. Tiedustele mahdollisuutta hyödyntää kokemustamme oppimisessa ja yleisötilaisuuksissa numerosta 010 2864 000 tai osoitteesta info@yrityskaupat.net .