22.11.2023 Omistajanvaihdosten myytinmurtajat: päätä milloin myyt – Alajärvellä

Myytti: En myy vielä

“En myy vielä! Kyllä minulla on aikaa. Omistajanvaihdos ei ole vielä ajankohtainen.”

Saatat yrittäjänä sanoa itsellesi, että vielä ei ole aika luopua. Minulla on hyvin aikaa myydä. Omistajanvaihdos ei ole ajankohtainen asia, johon minun kannattaisi käyttää energiaani.

Omistajanvaihdoksesta ajattelemisen siirtäminen hamaan tulevaisuuteen on inhimillistä. Kaikilla yrittäjillä on luopumisen tuska omasta rakkaasta yrityksestään. Luopuminen merkityksellisestä asiasta ei koskaan ole helppoa. Siksi päätös valmistautua omistajanvaihdokseen on vaikea.

Viivyttelyssä on kuitenkin iso ongelma. Omistajanvaihdos tuntuu siihen asti kaukaiselta tulevaisuuden asialta, kunnes yht’äkkiä olosuhteet muuttuvat. Silloin omistajanvaihdoksesta saattaa tulla hyvin ajankohtainen, jopa kiireellinen. Ja päätös valmistautumisen aloittamisesta on jo myöhässä.

Tämän vuoksi omistajanvaihdokseen on hyvä valmistautua useita vuosia ennen kuin se mahdollisesti tulee ajankohtaiseksi. Kun yrittäjä valmistautuu ajoissa omistajanvaihdokseen niin henkisesti kuin käytännöllisesti, sillä on useita etuja.

Liiketoiminnan myyntikuntoon laittaminen parantaa bisnestä jo ennen omistajanvaihdosta. Tämän ansiosta hyvin hoidetun yrityksen hinta on korkeampi. Myös luopumisen tuska on pienempi, kun luopumisen tunnetta on saanut käsitellä pidempään. Yrittäjällä on kyky reagoida nopeasti yllättäviin mahdollisuuksiin tai esimerkiksi oman sairastumisen aiheuttamaan pakkoon.

Vaikka siis yrittäjänä ajattelisit, että vielä ei ole aika myydä, silti sinun kannattaa ennakoida ja valmistautua omistajanvaihdokseen hyvissä ajoin. Henkinen päätös omistajanvaihdoksesta kannattaa tehdä nyt.

Omistajanvaihdokseen liittyviä myyttejä murtamassa omistajanvaihdosasiantuntija Jorma Ranta Etelä-Pohjanmaan Yrittäjistä sekä Sari Koskela Suomen Yrityskaupat Oy:stä.

Tutustu lisää ja ilmoittaudu: 22.11.2023 Omistajanvaihdosten myytinmurtajat: päätä milloin myyt – Alajärvellä

Tapahtumassa paikalla:

Sari Koskela, AYV
Puh 010 2864 027
Gsm 050 4113 557
[email protected]

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad

Välj plats och lämna ditt nummer eller e-postadress och vi kontaktar dig!

Yhteydenottopyyntö SV