Kaksi perinteikästä turkulaista perheyritystä yhdistyvät – PK-Valmisteen omistajuus siirtyy Prafit Oy:lle

Julkitilakalusteita valmistavan PK-Valmiste Oy:n liiketoiminta on siirtynyt 1. syyskuuta 2018 solmitun yrityskaupan myötä kokonaisuudessaan Prafit Oy:lle. PK-Valmiste työllistää Turussa omistajien lisäksi neljä kalustevalmistajaa. Prafitin henkilöstömäärä on kaksitoista.

Yrityskauppa ei aiheuta muutoksia yhtiöiden henkilökuntaan tai voimassa oleviin sopimuksiin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, vaan toiminta jatkuu kuten tähänkin asti. PK-Valmisteen nimi säilyy Prafitin aputoiminimenä.

PK-Valmiste tunnetaan muun muassa Turun museokeskuksen museoihin sekä Turun seudun Osuuspankkeihin mittatilaustyönä tehdyistä kalusteista. Prafitin päätuoteryhmät ovat erikoiskalusteet, alumiiniprofiilit ja WC-jakoseinät. Yhtiöt ovat perinteikkäitä turkulaisia perheyrityksiä ja tehneet vuosikymmenien ajan yhteistyötä alallaan.

Yhdistymisen myötä kalustevalmistamiseen keskittyneiden yritysten osaaminen ja konekanta laajenevat, kustannustehokkuus paranee sekä yhteinen tuotekehitys vahvistuu. Toimijoita yhdistää myös arvomaailma, jonka keskiössä ovat henkilökunnan arvostaminen sekä asiakaslähtöisyys.

”Yhdistymisessä on paljon hyvää, katsoipa asiaa yrityksemme, asiakkaidemme tai kumppaneidemme näkökulmasta. PK-Valmisteella on puusepänpuolen tietotaitoa, jota meiltä on puuttunut ja jota olemme tavoitelleet”, Prafit Oy:n Kati Pesonen perustelee.

Omistajanvaihdoksen taustalla on PK-Valmistetta luotsaavien Hannu ja Ulla Kivimäen eläköityminen. Hannu Kivimäki perusti PK-Valmisteen vuonna 1980. Hän jatkaa mukana yhtiön toiminnassa kuuden kuukauden ajan, jotta yhdistyminen etenee mahdollisimman sujuvasti.

”Olemme hakeneet PK-Valmisteen toiminnalle oikeaa jatkajaa, ja nyt voimme luottaa siihen, että yritys jää hyviin käsiin. Asiat hoidetaan varmasti samalla tavalla kuin tähänkin asti. Tietotaito kulkee Prafitin ja meidän henkilöstömme välillä kumpaankin suuntaan, mistä on varmasti merkittävää etua, kun toimintaa kehitetään eteenpäin”, toteavat Hannu ja Ulla Kivimäki.

Lisätiedot:

Kati Pesonen
Toimitusjohtaja, Prafit Oy
[email protected]

Hannu Kivimäki
Toimitusjohtaja, PK-Valmiste Oy
[email protected]

Kaupan välitti:
Suomen Yrityskaupat Varsinais-Suomi
Antti Pajatsalo
Puh. 010 2864 013
[email protected]

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad

Välj plats och lämna ditt nummer eller e-postadress och vi kontaktar dig!

Yhteydenottopyyntö SV