OTR Tekno-Rakennus Oy:n liiketoiminta uudelle yhtiölle 1.7.2019 alkaen

Äijälän perheen omistama Teknorakennus sai uutta voimaa jatkoon ja varmistaa liiketoiminnan jatkumisen.

Jyrki Huotari ja Antti Kivelä yhdessä Teuvo Äijälän kanssa perustivat uuden osakeyhtiön, joka osti rakentamisen liiketoiminnan. Näissä käsissä yhtiö jatkaa vakaasti laadukasta työtä ja on varma ja luotettava yhteistyökumppani.

OTR Tekno-Rakennus Oy on vuonna 1990 perustettu oululainen sisärakentamiseen erikoistunut rakennusliike. Yritys on parhaiten tunnettu sisäkatoista, väliseinistä ja akustoinneista. Yritys on urakoinut esimerkiksi lukuisissa Nokian toimistotaloissa, sairaalahankkeissa Kuopiossa ja Oulussa, Helsingin seudulla suurissa kauppakeskushankkeissa, Stockmannilla Oulussa ja Tampereella sekä esimerkiksi Kuopion Matkuksen kauppakeskuksessa. Aiemmin yritys toimi myös erinäisissä hankkeissa Venäjällä, Ruotsissa ja Saksassa.
Yrityksen operatiivinen johto on ollut Teuvo Äijälän käsissä. Ikääntymisen myötä yrittäjälle tuli mieleen yrityksen jatkaminen omistuspohjaa laajentamalla, mitä päätöstä Äijälä luonnehtii helpoksi työntekijöitäkin ajatellen: ”Tämä ratkaisu tuntui parhaalta työntekijöitä ja yrityksen jatkuvuutta ajatellen”.
Yritys tuli Suomen Yrityskauppojen listoille jo muutama vuosi sitten, mutta se ei ollut aktiivisesti myynnissä. Yritys ehti herättää huomattavaa kiinnostusta muuallakin, mutta Antin ja Jyrkin yhteydenotto sai lopulta prosessin etenemään ripeässä tahdissa. Ensimmäinen tapaaminen asian tiimoilta järjestettiin helmikuun alussa. Yhteinen ajatusmalli yrityksen arvoista ja tavasta toimia löytyi nopeasti, joten kauppaneuvotteluja lähdettiin edistämään Suomen Yrityskauppojen tukemana.
Antti ja Jyrki ovat työskennelleet rakennustuoteteollisuudessa ja tavarantoimittajana vuosia, joista viimeiset kolme samassa yrityksessä. Antille Teknorakennuksen käyttämät materiaalit ovat erityisen tuttuja, sillä hän on tehnyt pitkään yhteistyötä yrityksen kanssa materiaalintoimittajan roolissa. Myös Jyrki on toimittanut työssään eristemateriaaleja valmistavassa yrityksessä osan Teknorakennuksen käyttämistä eristeistä. Hänen erinomaiset verkostot ja vahva alan paikallinen tuntemus tuovat entisestään lisää mahdollisuuksia yrityksen kehittämiseen. Antti Kivelä kertoo, miksi yrittäjyys alkoi houkuttaa: ” Olen tehnyt yhteistyötä Teknorakennuksen kanssa jo vuosia, ja olen ollut erittäin vakuuttunut yrityksen henkilöstön osaamisesta ja tavasta toimia. Kun mahdollisuus lähteä yrittäjäksi Jyrkin kanssa nimenomaan Teknorakennukseen aukesi, ei asiaa tarvinnut kahdesti miettiä. ”
Neuvotteluprosessin aikana Antti ja Jyrki hyödynsivät Oulun Uusyrityskeskuksen erinomaisia palveluja tukemaan omaa pohdintaansa yrityskauppaan liittyvissä kysymyksissä. Jyrki Huotarin mukaan siitä oli paljon apua: ”Meillä ei lähtötilanteessa ollut juurikaan kokemusta yrityskaupoista, joten Oulun Uusyrityskeskuksen ja Alvi Niemelän apu oli korvaamatonta prossessin aikana”. Henkilökunta koettiin erittäin tärkeäksi osaksi yrityskauppaa, ja varsin varhaisessa vaiheessa tiedusteltiin muutamien ydinhenkilöiden suhtautumista asiaan. Vastaanoton oltua positiivista asia saatiin lopulta suullisesti sovittua maaliskuun lopussa. Rahoitusneuvottelut sujuivat hyvässä hengessä, ja yhteistyökumppaniksi valikoitui Oulun Osuuspankki, jossa vastuuhenkilönä toimii Kari Ollikainen. ”Haluan kiittää kaikkia rahoitusneuvotteluissa mukana olleita tahoja positiivisesta suhtautumisesta hankkeeseen. Hienoa nähdä, että yritysten toiminnan jatkuvuus nähdään tärkeäksi myös rahoittajien näkökulmasta”, toteaa Antti Kivelä.
Välittäjänä kaupassa toimi Suomen Yrityskaupat Oy:n Aki Keisu. ” Tämä kauppa on juuri sellainen, mitä toivoisin näkeväni enemmän tulevaisuudessa. Yrityksen henkilökunnan töiden jatkuminen turvataan uusien yrittäjien avulla. Kauppaneuvotteluissa hämmästytti vallitseva konsensus saada asia kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla sovittua. Ihmisten ajatukset ja työpaikat tuntuivat tärkeämmältä kuin raha. Tässä mallissa, missä myyjä jää uuteen yhtiöön osaomistajaksi, oli hyvät lähtökohdat myös rahoitusneuvottelujen käymiseen pankkien kanssa. Kaupassa oli rahoittamassa mukana myös Finnvera, jota ilman kauppa ei yleensä olisi mahdollista”.
OTR-Tekno-Rakennus Oy:n liikevaihto 2018 oli 4,6 MEUR. Yhtiö työllisti keskimäärin 30 henkilöä. Kaupalla ei ole vaikutusta työsuhteisiin.

Lisätiedot:

 
Antti Kivelä
Toimitusjohtaja
Puh. 040 820 5553
[email protected]

Teuvo Äijälä
Puh. 0400 680 6531
[email protected]

Kaupan välitti:

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad

Välj plats och lämna ditt nummer eller e-postadress och vi kontaktar dig!

Yhteydenottopyyntö SV