Ramboll ostaa Entreconin liiketoiminnan

Yhdyskuntarakenteen ja kaupunkien keskustojen on vastattava erilaisten toimijoiden ja ympäristön laatuun liittyviin vaatimuksiin. Kaupunkiympäristön kehittäminen vaatii monialaista asiantuntemusta, erilaisten intressien yhteensovittamista ja kokonaisuuden hallintaa. Ramboll vahvistaa ja monipuolistaa city-osaamistaan ostamalla espoolaisen Entrecon Oy:n liiketoiminnan.

Entrecon on vuonna 1995 perustettu, kaupan suunnitteluun erikoistunut konsulttitoimisto. Sen toimialaan kuuluu kolme toisiinsa sidoksissa olevaa osa-aluetta: kauppa, kaupunki ja kiinteistö. Osaamisalueita ovat liikekiinteistöjen ja kaupunkiympäristöjen kaupallinen suunnittelu, sijaintianalyysit ja vähittäiskaupan verkostosuunnittelu sekä liikeideoiden ja liiketilahallinnon konsultointi. Entrecon työllistää viisi henkeä ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli 427 000 €.

Entrecon Oy tekee asiakkailleen vähittäiskaupan liiketoimintaan liittyvää konsultointia, liikekiinteistöjen kehittämissuunnitelmia sekä aluerakenteeseen ja kaupan verkostoihin liittyviä selvityksiä.

”Entrecon täydentää sopivalla tavalla Rambollin nykyistä osaamisprofiilia kaupunkien ja kauppakes-kusten suunnittelussa. City-suunnittelumme yhdistää maankäytön, liikenteen ja infran suunnittelun sekä energiaratkaisujen, kiinteistöjen, kaupan ja palvelujen sekä asumisen suunnittelun yhdeksi kokonaisuudeksi. Tällä synergialla pystymme toimittamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja, joissa suunnittelun eri osat nivoutuvat luontevalla tavalla toisiinsa”, toteaa Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

”Olemme toimineet Entreconin kumppanina useissa hankkeissa. Nämä positiiviset kokemukset sujuvasta yhteistyöstä ja kokonaisvaltaisen ajattelumaailman jakamisesta antavat meille vahvan pohjan uudenlaisen yhteistyön aloittamiselle. Entreconlaisten vankka osaamistausta kaupunki- ja kauppakeskussuunnittelussa yhdistettynä oman organisaatiomme osaamiseen mm. maankäytön, liikennesuunnittelun ja liikkeenjohdon konsultoinnin osa-alueilla tuo meille merkittävää kilpailuetua tämän päivän kaupunkihankkeissa”, lisää Rambollin Infra Itä -toimialan johtaja Jarkko Niittymäki.

”Kaupunkikeskustojen taidokas kehittäminen on monen erityisosaamisen summa. Tyypillistä projekteille on usein samanaikaisesti tehtävät liikekiinteistöjen uudistushankkeet ja kaupungin toimesta tehtävät infrastruktuurin parannustoimet. Muun muassa liiketaloudellinen kannattavuus, kaupan jakeluteiden kehittyminen ja kuluttajan käyttäytymismallien tunnistaminen ovat hankkeiden leimallisia onnistumistekijöitä. Entreconin yhdistyminen Rambolliin tuo kaupallisen ja teknisen suunnittelun kiinteään yhteistyöhön, mikä edesauttaa parhaiden ratkaisujen tuottamisen asiakkaillemme”, sanoo Entreconin toimitusjohtaja Kyösti Pätynen.

Entrecon Oy
Entrecon Oy on kaupan suunnitteluun erikoistunut espoolainen konsulttitoimisto. Yrityksen osaamisaloja ovat liikekiinteistöjen ja kaupunkiympäristöjen kaupallinen suunnittelu, sijaintianalyysit ja vähittäiskaupan verkostosuunnittelu sekä liikeideoiden ja liiketilahallinnon konsultointi.
www.entrecon.fi

Ramboll Finland Oy
Ramboll toimii Suomessa noin 1300 asiantuntijan voimin ja 27 paikkakunnalla tarjoten konsultti- ja asiantuntijapalveluita talo-, infra-, teollisuus-, energia- sekä vesi- ja ympäristötoimialoilla ja johdon konsultoinnissa. Rambollin liikevaihto vuonna 2010 oli 89,8 miljoonaa euroa. Ramboll Finland on osa kansainvälistä Ramboll Groupia, joka toimii yhteensä lähes 9000 asiantuntijan voimin ympäri maailmaa.
www.ramboll.fi

Suomen Yrityskaupat toimi kaupassa myyjän neuvonantajana.

Lisä- ja yhteystiedot:
Myyjä Entrecon Oy, Kyösti Pätynen, 050 552 1169
Ostaja Ramboll Finland Oy, Jarkko Niittymäki, 020 7556 5321
Suomen Yrityskaupat Oy Simo Poikola, [email protected], 040 511 2213

Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad

Välj plats och lämna ditt nummer eller e-postadress och vi kontaktar dig!

Yhteydenottopyyntö SV