Tunnettu porvoolainen Jeti-Sähkö sai uudet omistajat

Mika ja Toni Seppäsen sekä Ilkka Vaittisen omistama Jeti Group Oy on ostanut Jeti-Sähkö Oy:n koko osakekannan. Seppäsen veljekset tunnetaan sähkö-, tietoliikenne- ja valaistusverkkojen suunnittelu- ja asiantuntijapalveluihin erikoistuneen Insplan Oy:n omistajina ja johtajina. Ilkka Vaittinen on toiminut teollisuuden kunnossapitoyhtiöiden johtotehtävissä yli kymmenen vuoden ajan.
”Älykkään ja energiatehokkaan sähköistyksen merkitys kasvaa, kun liikenne sähköistyy, kiinteistöjen latauspisteiden rakentamistarve kasvaa, uusiutuva energia ja akkuvarastointi lisääntyy puhumattakaan tulevan 5G-teknologian ja älykaupunkiratkaisujen kasvavasta asennustarpeesta. Näen, että Jeti-Sähkön kaltaisella toimijalla on ennenäkemättömät mahdollisuudet. Tämän takia haluamme olla mukana viemässä Jeti-Sähkön tarinaa eteenpäin” toteaa Mika Seppänen.
”Jeti-Sähkö on erittäin hyvämaineinen ja kannattava yritys ja kun vanhat omistajat olivat halukkaita myymään, oli yritys luonnollisesti kiinnostava kohde. Synergia Jetin ja Insplanin välillä on selkeä. Tämä tuo kummallekin yritykselle uusia mahdollisuuksia ja voimme tukea toisiamme”, Toni Seppänen kertoo.
Yrityksen uutena toimitusjohtajana aloittaa Ilkka Vaittinen. Ossi Vainio jatkaa edelleen yhtiön johtotehtävissä ja hänen laaja kokemuksensa ja asiantuntemuksensa takaavat yrityksen jatkuvuuden nykyisten asiakkaiden suuntaan.
”Haluamme olla mukana yhteiskunnan infran sähköistämisessä ja digitalisoinnissa. Näemme valtavan potentiaalin sähköalalla, kun se kokee yhtä suuren murroksen kuin tietoliikenne ja datan käsittely aikanaan”, toteaa toimitusjohtaja Ilkka Vaittinen
Jeti-Sähkön viimeisin vahvistettu liikevaihto on 5,0 miljoonaa euroa ja vuonna 1974 perustettu yritys työllistää 30 henkilöä. Henkilöstön keski-ikä on 42 vuota.
Porvoon seudulla tunnetun Jeti-Sähkön omistajista Risto Tuomala ja Ulf Törnblom olivat tulleet eläkeikään ja myös Sari Tähkäpäästä aika tuntui oikealta siirtää kapula vieläkin nuoremmalle yrittäjäpolvelle.
”Halusimme, että yrityksen nimi ja kotipaikka säilyvät. Halusimme jatkuvuutta työntekijöillemme. Seppäsen veljekset ja Ilkka ovat paikallisia ja sitoutuneita Porvooseen ja sen ympäristöön”, sanoo Risto Tuomala.
Koko henkilöstö jatkaa Jetissä ja pääsee kehittymään entisestään sekä olemaan mukana yrityksen kasvussa. Yhteinen omistuspohja tuo myös mahdollisuuksia työntekijöille. Uudet omistajat tuntevat alan ja heillä on voimakas halu kehittää yhtiötä.
”Yritys tulee varmasti kehittymään uusien omistajien ja johdon alaisuudessa entisestään”, sanoo Risto Tuomala.
”Vanhoja työntekijöitämme odottaa hyvä tulevaisuus, kun uudetkin omistajat ovat porvoolaisia ja he saavat varmasti myös uusia haasteita” sanoo Ulf Törnblom.
”Pidämme suuressa arvossa edellisten omistajien tekemää menestyksekästä työtä, ja haluamme säilyttää Jeti-Sähkön arvostettuna ja kestävänä porvoolaisena yhtiönä”, Toni Seppänen toteaa.
Vanhoista omistajista Tuomala ja Törnblom jäävät yrityksen hallitukseen omistajan vaihdoksesta huolimatta. Yhtiön uusi hallitus koostuu uusista omistajista ja omalla alallaan miltei kaiken nähneistä konkareista. Kokemuksen tuoman näkemyksen ja nuoremman polven ennakkoluulottomuuden sekoittuminen tulee olemaan yrityksen uuden hallituksen vahvuus.
”Ensin tutustun henkilöstöön ja asiakkaiden tarpeisiin huolella. Aiomme kehittää yritystä entisestään ja laajentua nykyisen toimialan sisällä. Uudet teknologiat ja yhteiskunnan sähköistyminen tuovat meille valtavat mahdollisuudet. Uskon Jeti-Sähkön ja koko toimialan kasvuun. On hienoa olla mukana yhtiössä, jolla on aidot mahdollisuudet tuoda Porvoon seudulle lisää työtä”, toteaa Vaittinen painokkaasti.
Kaupan välitti:
Suomen Yrityskaupat
Kenneth Udd, KTM
Yritysvälittäjä, sukupolvenvaihdosasiantuntija, Helsinki ja Porvoo
Puh 010 2864 017
Gsm 050 5011 014
Jag vill bli kontaktad

Jag vill bli kontaktad

Välj plats och lämna ditt nummer eller e-postadress och vi kontaktar dig!

Yhteydenottopyyntö SV